Adres

Breaking

18 Aralık 2016 Pazar

Eğitimde Kamp Yöntemi

Günümüzde lise eğitimi bir standart haline geldi. Hemen herkes en az lise mezunudur.

Şimdi liseye kadarki müfredat içinde hemen her yıl yer alan bir derse odaklanalım (fokuslanma). Mesela resim dersini düşünelim. Hepimiz resim dersi gördük. Ama %99'umuzun hemen hemen hiçbir resim yeteneği yoktur.

Acaba neden?



Resim dersleri neden bu kadar başarısızdır?

Aynı şeyi İngilizce için de düşünelim. İlkokuldan başlayan İngilizce dersleri hemen her sene yoğun bir program ile verilir. Ancak öğrencilerin %1'i bile gerçek anlamda ingilizce öğrenememektedir.

Burada programda bir hata var, çünkü bir eğitimi uzatmak, o eğitimin etkisini yok ediyor. Çünkü odaklanmayı zayıflatıyor. Herhangi bir mesleği, herhangi bir yeteneği ve herhangi bir dili toplamda 90 saatte öğrenmek mümkündür. Ancak yoğunlaştırılmış, odaklanılmış bir eğitim ile mümkün olabilmektedir. Siz bu 90 saati haftada bir saatten ve dört yıla yayarsanız tüm etkisini yok etmiş olursunuz.

Bunun yerine kamp sistemi uygulanmalıdır. Belirli bir ders yoğunlaştırılmış olarak kamp sistemi ile verilmelidir. Öğrencilere çeşitli etkinlikler ve teknikler eşliğinde bir haftalık resim dersi verin, o resim haftasında sadece resim dersi... İki haftalık çalgı saz/gitar/ud (her ne ise) dersi verin. Gerçekten işe yarayacaktır.

Burada haftalık, iki haftalık yada aylık programlar yapılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

middle ad